höst är det bästa nyåret

en ny höst är, liksom första januari, början på ett nytt år. i år ligger det inte en riktigt lika stor nystart framför mej som förra hösten, tack och lov för det, men en ny höst är det i alla fall. och nu, trots att jag älskade vine-videon med gubben som nitade löven tillbaka på träden och vidhöll bestämt "summer isn't over yet", så är det i alla fall sista veckan i augusti. det känns lite som att man som studerande är unnad några extra veckor av sommar. då de flesta andra återgår till jobbet efter semestern och alla andra skolor börjar, har vi ännu någon vecka kvar. och det här är den sista av dem! men vad bra det är med höst ändå. ny inspiration för det mesta: för att springa med min nynerladdade get running-app, för min tumblr-sida som jag inte kan låta bli att uppdatera ungefär en gång i timmen, för att läsa en sista pockare innan tentläsningen åter tar över. för att skriva in viktiga händelser i kalendern, och planera höstens kurser och program.så skönt det känns att få ta tag i ett nytt år, med vetskapen om att alla första årets kurser nu är avklarade och lite därtill. återvända till jobbet och jobbkompisar, studier och studiekompisar, min lägenhet och codex kök. allt kommer att vara sig likt, ingen övermäktig mängd av nya situationer att vänja sig vid. så skönt! det är bra med nya människor, nya ställen och nya erfarenheter, men nu är jag tacksam över en höst då allt hoppeligen rullar på som vanligt. 
 
som vanligt. det är allt jag hoppas den här hösten kommer att vara.

till sist bra saker med höst:

tjocka yllestrumpor
stora kaffekoppar
bra böcker
regn
höstluft på morgonen

till exempel!

alla bilder från denna tumblr som säger att man ska dricka mycket kaffe och vara snäll och jag tror man blir en lite bättre människa idag av att kolla en stund på dom bilderna.

25.08.2013 kl. 23:55

sista veckoslutet i juli

förra veckoslutet var nog ett av de bästa den här sommaren. först poolhäng hos hanna i kvällssolen på fredagen, morgondopp och födelsedagsfirande på lördag då vi vaknade, galna hamburgare och MUSE på kvällen, som fortsatte med dans på adams tills det blev söndag. en liten note-to-self att minnas detta veckoslut länge ännu.
31.07.2013 kl. 11:55

160713

tankar jag haft under detta juni-juli av dagar

tänker solen skina i all evighet nu bara för att det är sommar (man vet att det varit fint väder då en dag med regn skulle kännas hur okej som helst)

får man äta tre glassar på en dag (ja)

sjukt jännä sjukt jännä sjukt jännä (lars kepler)

annars är sommaren som den är och man får ta den som den kommer. 

16.07.2013 kl. 16:59

tårna under ytan

för första gången för i sommar.

09.06.2013 kl. 19:08

händerna mot himlen

händerna upp i luften
pannan mot baren, nu spränger vi taket
hamnar i himlen, där änglarna gråter
stan är vaken, allt är förlåtet älskling

händerna upp i luften
vi ska bli fulla, livet är meningslöst
vem bryr sig
natten är vacker, du är som natten

09.06.2013 kl. 14:44

and so with the sunshine and the great bursts of leaves growing on the trees, just as things grow in fast movies, I had that familiar conviction that life was beginning over again with the summer

men för i satan en sån vecka. lite harmoniska sommarbilder för att kompensera.

det kommer sommar in då man håller fönstret öppet. och det är nog en bra sak. 

02.06.2013 kl. 23:03

en måndag

skrev den där sista tenten, och gick sedan tom i hjärnan med kira på stan och njöt. tänkte ungefär fjorton gånger att nu är det sommarlov, och kanske lika många gånger att vad ska jag göra nu. köpte en ljusljusrosa tylldröm att ha på dimissionsfest på lördag. kiras kommentarer till klänningen var 1. har du int ren tre såndäna och 2. om den där klänningen sku vara från gina sku den heta kata. svar ja och jeppjepp!

tips om ni inte vet vad ni ska kocka idag: somrig och god halloumisallad med couscous, cantaloupemelon, jordgubbar, körsbärstomater, sallad, paprika och gurka!

 

28.05.2013 kl. 20:16

sista tenten

i maj såg min läsning ut såhär. mest solade jag och skaffade mig fräknar på en vinglig brygga i tölö. ibland texta jag till tessu att komma ner och läsa med mig, och så kom hon och vi diskuterade dr. phil och hur tatueringar avgränsar ens egen identitet från omvärlden. och sånt. och jag läste. inte. sakrätt. alls. som man så vackert utrycker det på finska, jag heitti läskiks.

och nu, mina damer och herrar, är det söndag kväll och jag har huvudvärk för det var roligt att fira kira igår! tenten är imorgon och så går det som det går. jag myser lite för mig själv när jag tänker på att jag kan tänka så, att det inte är ett inträdesprov som ligger och lurar som två tidigare år. nu sitter jag på en studieplats och kan skriva sommartent istället! haha. med det sagt är mitt mål ändå att ringla mig igenom imorgon. på sätt eller annat! en mysig söndag kväll hoppas jag att ni har.

26.05.2013 kl. 17:55

maj och vad som hände sedan

jag stängde ögonen och så öppnade jag dem igen och mitt i allt så var det slutet av maj redan. sista tenten är några dagar bort, liksom början på sommarjobbet. kira kommer hem från irland på torsdag och så var det med det året! ett år studier avklarat och ett år jobb likaså, halva värdinneskapat är färdigt och snart är det juni i kalendern vilket betyder sommarlov, vare sig man jobbar eller inte. det kommer att bli en mycket bra sommar, och redan nu känns det så väldigt skönt att veta att allt kommer att vara bekant då man kommer tillbaka på hösten. att få en liten paus i att precis allt varit nytt i år. i höst kommer studierna, uni, jobbet och jobbkompisarna, studiekompisarna, min lägenhet, det kommer att vara som det brukar. jag vet var jag har allt och allt är bra. så skönt. men för stunden är det slutet av maj, jag har ätit första glassbollsglassen och det är ju nog sommar i luften.

21.05.2013 kl. 20:54

fredag.


promenad till följsön med jenny.
frozen yoghurt!

läsande jensen.
ny klänning av mandi till födelsedagspresent! <3

03.05.2013 kl. 21:19

voihan vappulainen

såhär ser vappen ut: sudd, codex halsduk, crowmoor, serpentin, vinröda haalare!

havis amanda får sin hatt.

here goes, förstamajmorgon och grattis på födelsedagen jag!

och ungefär lite efter det här tappar jag min telefon i wcbyttan och så var det med bilderna för den vappen. den återupplivade sig själv idag, jag däremot är helt död. klara vappen!

02.05.2013 kl. 20:01

bloglovin - moving

http://nittonochenhalv.ratata.fi/blogg
27.04.2013 kl. 11:05

sommarkväll år 2011

tror ni vi får en lika varm sommarnatt i år. bilden är hannas och en favoritbild på ett mycket fint minne.

26.04.2013 kl. 23:17

great success

hemskt mycket vårinspiration. ny klädstång från ikea för åtta euro, mycket bra för mina skruttiga skjortor, hur ska man leva utan ett klädskåp? satt upp en massa fina bilder idag som gör mig pepp och glad när jag tittar på dem. jens läser till takterna av kreator och feed me som kommer ur min lilla ljusröda radio. jag njuter av vårsolen och läser lite sakrätt och beundrar min nytapetserade vägg och funderar  och åstadkommer inte så mycket nyttigt. idag var det vår ännu mer än alla andra dagar hittills och det är så skönt. bra fiilis.

25.04.2013 kl. 22:45

hej fredag

man tar sin lediga fredagkväll och sätter ner sig bland sitt pysselmaterial och tänker _ledig fredagkväll_ och _ledig fredagkväll_, tills man verkligen inser hur bra detta är. en ledig fredag kväll och jag kan göra precis det jag har lust med.

så sitter man och pysslar, klipper och klistrar och limmar, och tänker på ingenting alls utom klippklipp och limlim och på att man kan läsa nyköpt pocketbok då man går och lägger sig.

då man suttit där ett par timmar och tänkt fredag och kollat på inspirerande bilder har man en färdig låda för vackra underkläder och en hjärna tömd på allt onödigt. 

19.04.2013 kl. 21:00

Senaste kommentarer

16.07, 19:26160713 av Jossu
09.06, 16:41händerna mot himlen av Kira
27.04, 23:04bloglovin - moving av Lina
26.04, 00:59great success av H