coucou

ett litet hej från michelingatan, fast jag vet att den inte heter så. egentligen. ikväll läser jag, kollar på dålig tv och funderar över underliga höghusljud jag inte är van vid. ett högt susande från väggen till exempel som jag sedermera kom fram till att är min granne som duschar. vill somna tidigt o ha en skön, långsam morgon imoron. hoppas ni har de fint!
11.02.2013 kl. 22:15

simpsons&family guy

jag njuter löjligt mycket av att ha ett ledigt veckoslut!

igårkväll skippade jag haalaribileet med gulisarna och gick på bio istället, vi såg världens galnaste django unchained (gå se den!). imorse sov jag tills jag vaknade och hade matchande mysshorts med jensen. åkte en sväng till borgå med mamma, shoppade lite på -70% och gick i gamla stan. håller just nu på och pysslar med gambia-fotoboken och kvällen fortsätter på mys-chill-linjen. imorgon badmintonmatch på morgonen och annars en helt oplanerad söndag. SÅ skönt. 

09.02.2013 kl. 20:35

en sommarhälsning

förtränger tentläsning på alla sätt och är ärligt talat lite orolig över för hur jag tänkt det här ska fungera i fem år ifall jag tycker det är lika jobbigt med läsandet varje gång. ett senare problem dock. städar bildmappar på datorn och hittade en som var full med bilder från en vecka i ekenäs i somras då jag bodde i en liten lägenhet, försökte få dagarna att gå och hängde med min beväring på kvällarna.

denna bild går under kategoring 'saker jag höll på med då jag hade tråkigt'. jag har helt och hållet glömt hur roligt jag tycker det är med egobilder.

07.02.2013 kl. 18:12

veckoslutsplaner

vad jag ska göra då fredag eftermiddag kommer och tenten äro avklarad

1. göra och beställa fotobok av gambia-bilderna
2. skriva mail till frankrike för det har jag inte gjort på jättelänge
3. gå kolla django unchained med jens
4. inte läsa

nu ska jag fixa 400 sidor på tre timmar. tur nog är det ändå relativt mysigt i borgå bibban.

06.02.2013 kl. 14:23

downton abbey

mammas och mitt senaste tv-fynd, som kommer att hålla oss fastklistrade vid rutan tills dvdboxen tar slut, heter downton abbey. alltså gud vad jag tyckte om BBC:s miniserie de gjorde av pride and prejudice, det är möjligt att inget kommer att kunna tävla med elizabeth och mr darcys historia, men detta är nog på god väg.

jag tycker det är så fascinerande. intrigen, kläderna, miljön, karaktärerna, stämningen. att se hur det var att leva i början av 1900-talet. klart värt att skippa tentläsning (fredag närmar sig) för att kolla på två delar av detta ikväll istället!

 

04.02.2013 kl. 23:34

snore and peace

clipper har förnyat sina teaskar, här är världens finaste!

snore and peace på alla, godnatt tisdag.
29.01.2013 kl. 22:41

brooklyn boogie

ett paket på väg upp mot vasa och ett annat på väg västerut till åbo. lite klippande och klistrande emellanåt för att pausa från läsandet, fast det är det sista jag borde göra. men det är så roligt att skicka försenade godjulochgottnyttår samt ha en bra onsdag-paket!
28.01.2013 kl. 14:49

se joka mokaa maksaa

då tentläsningen mestadels innehåller en väldigt massa fina ord, som låter ännu snäppet finare på finska, som omistuksenpidätysehto eller kulutushyödyke och soveltamisala är det väldigt befriande då professorn emellanåt talar som en normal människa under föreläsningen. till exempel då det handlar om hur kostnaderna ska fördelas vid ett köp och han kläcker ur sig "se joka mokaa maksaa". och så man bara jaa, och skriver ner det med röd penna i marginalen. för fast det är väldigt mycket mer komplicerat än så, är det bra att komma ihåg att allt detta sist och slutligen handlar om hur man ska lösa praktiska konfliktsituationer mellan helt vanliga människor. 
27.01.2013 kl. 19:41

gambia2013


lite såhär såg det ut i afrika. +30 grader, sol, en apa här och en krokodil där. vi hade en jetejetebra resa. hej finland, hade nog hellre stannat kvar ett tag till där borta.
27.01.2013 kl. 14:29

vita converse

jag ville så jättegärna ha ett par vita tygtossor med på resan, och sökte en massa dinskon runt för att hitta ett par billiga. de flesta paren var sjukt obekväma och hårda och jag tänkte ge upp hoppet. sen såg jag vita, låga converse i hyllan o ba "men de e ju klart ja ska ha dom där istället"! jaa materiell lycka gånger tusen o dessutom skiner solen. start om 15 timmar! 
17.01.2013 kl. 15:10

150113

tappade bort min jobbnyckel idag och är sjukt störd på mig själv. det är liksom det sista man gör! jag förstår inte ens hur jag lyckades, en minut hade jag den och nästa var den ingenstans, bokstavligen. jag letade i en timme. imorgon måste jag erkänna och skämmas. dessutom är jag störd på att jag fortfarande inte får nätet att funka i min lägenhet, därav sitter jag nu i picnic med en latte och blåbärsmuffins framför mig och bloggar. det är ju å andra sidan inte helt fel. hoppas ni har en bättre tisdag!

p.s. märker nu att jag har en blåbärsfläck på skjortan. hej o hå. 
15.01.2013 kl. 17:55

s.392

jag är hemma i sibbo och klockan blir strax tolv på veckoslutets bästa dag. har dock inte korkat något bubblande ikväll utan snarare räknat tentsidor. delat och funderat över hur många timmar som behövs för läsandet. min taktik är att förtränga de knappa tusen sidorna tentlitteratur och hålla olika uppkopierade böcker långt ifrån varandra för att undvika att se höjden av den pappershög jag ska kunna om en månad. njae, egentligen försöker jag gilla läget (avtalsrätt är faktiskt ganska så intressant). om en vecka sitter jag i solen på en sandstrand i afrika! 
12.01.2013 kl. 00:04

hej på er


min första kaffekopp i mina nitton komma fem kvadratmeter i tölö. en ny blogg för att hålla kontakt med filurer som befinner sig i olika delar av världen, i åbo, vasa, irland och ännu längre bort. om att bo ensam för första gången på riktigt. för att skriva av sig de flesta glädjeämnen och ilandsproblem som dyker upp på vägen. välkommen på kaffe till mej!
10.01.2013 kl. 13:30

Senaste kommentarer

16.07, 19:26160713 av Jossu
09.06, 16:41händerna mot himlen av Kira
27.04, 23:04bloglovin - moving av Lina
26.04, 00:59great success av H